Betűméret

Üdvözlünk oldalunkon!

PRÓBÁLD KI MIELŐTT TELEPÍTED! Ez az oldal azzal a céllal jött létre, hogy lehetőséged legyen adminisztrátori jogokkal kipróbálni a világ legjobb nyílt forrású, php/mysql alapokon működő tartalomkezelő rendszereit, köztük a magyar fejlesztéseket is. CMS rendszerek, Blog és Fórum rendszerek, Csoportmunka, stb... Bővebben

Az alábbi dokumentáció a Jcow 4.2.1-es verziójának megismerésében, telepítésében, valamint használatában nyújt segítséget.

1. Ismertetés:

A Jcow segítségével közösségi oldalakat hozhatunk létre, akár egy Facebook klónnak is tekinthető. A nagyobb közösségi oldalakon megismert funkciókat is tartalmazza.

 

2. Akinek ajánljuk:

Felépítése megfelel egyaránt nagyobb és kisebb közösségek létrehozásához is. Mindazoknak, akik csak honlapjuk felhasználóiból szeretnének egy kisebb közösséget alakítani, illetve azoknak is, akik nagyobb szervezetek számára hoznának létre egy közösségi felületet.
Az alábbiakban az ingyenes verzió telepítésének lépéseit fogjuk bemutatn

3. Telepítés:

3.1 Beszerzés:

A rendszert legegyszerűbben a hivatalos honlapjáról szerezhetjük be, ingyenesen. Ehhez a Download menüpontra kell kattintanunk, majd kiválasztani a megfelelő verziót. Először a Starter verzió kipróbálása javasolt, mivel ingyenesen letölthető, bár funkcionalitását tekintve kevesebb, mint a fizetős verzióké.

3.2 Ajánlott technikai beállítások:

- Szerver operációs rendszer: Linux/Unix vagy Windows
- PHP verzió: minimum 5.2.0
- MySQL verzió: minimum 4.1.2
- GD vagy ImageMagick
- Sendmail vagy Postfix e-mail-ek küldéséhez
- 5 MB webtárhely és 1 MB MySQL tárterület szükséges.

3.3 Telepítés megkezdése:

A telepítés előtt csomagoljuk ki a zip kiterjesztésű fájlt. A domainünk/install.php felkeresésével érhetjük el a telepítőt.

Egy egészen minimalista telepítőt láthatunk, valóban csak a legszükségesebb adatokat kéri be tőlünk a telepítés előtt.

Sikeres telepítés esetén az install.php fájl törlése után használatba is vehetjük a rendszert. Érdekessége, hogy külön adminisztrátori belépő nincs, felhasználóként bejelentkezve a bal oldalon látható Admin CP feliratra kattintva vehetjük használatba az adminisztrációs felületet.
A Translate menüpontra kattintva importálhatunk nyelvi fájlokat vagy fordíthatjuk le a rendszert saját nyelvünkre.

4 Értékelés:

Alacsony erőforrás igényű rendszer, a futtató szerveren nem igényel egyedi beállításokat.Az egész rendszer könnyen bővíthető, forráskódja átlátható.

Magyar nyelvi fájlért írjon e-mailt a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. (.hu!) e-mail címre.

Demo Központ

Regisztráció nélkül az összes CMS, Blog és Fórum rendszer.
Próbáld ki, legyél Te az Admin!

Google Ads

FacebookGoogle +